Την αποζημίωση των πληγέντων από τον δάκο ελαιοπαραγωγών της περιοχής των Χανίων καθώς και την αναστολή της παρακράτησης εισφοράς δακοκτονίας για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο 2019-2020 ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Χανίων ζητεί από την Πολιτεία τη λήψη μέτρων, καθώς, όπως υποστηρίζει, «οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Χανίων βρίσκονται για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με μεγάλες ζημιές στην παραγωγής τους, με αποτέλεσμα τη σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας του ελαιολάδου, αλλά και τη δραματική μείωση της παραγωγής ελαιοκάρπου και ελαιολάδου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιστολή του που κοινοποιείται και προς τους τοπικούς βουλευτές, ο κ. Σημανδηράκης προτείνει την οριζόντια αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών που υπέστησαν μεγάλη απώλεια του προϊόντος τους μέσω ΕΛΓΑ, την αναστολή της παρακράτησης της εισφοράς δακοκτονίας κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο 2019-2020 αλλά και την τροποποίηση του υπάρχοντος καθεστώτος του ΕΛΓΑ σύμφωνα με τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης