Με μία ακόμα προφυλάκιση άνοιξε ο νέος κύκλος απολογιών για το κύκλωμα κοκαΐνης που φέρεται να εμπλέκει δεκάδες Χανιώτες, κατά κύριο λόγο.

Ένας ακόμη Χανιώτης μεσήλικας που συνελήφθη πρόσφατα με το ένταλμα σε βάρος του να εκκρεμεί, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα για να απολογηθεί, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο απολογούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και οδηγήθηκε πίσω από τα κάγκελα.

Συνολικά έως τώρα έχουν προφυλακιστεί 12 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στο κατάστημα κράτησης Αγιάς, με δύο ακόμα να έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση και περιοριστικούς όρους, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες επιβεβαιωμένες πληροφορίες του zarpanews.gr, έχουν εκδοθεί επιπλέον εντάλματα σύλληψης για εμπλοκή στο κύκλωμα.

Μάλιστα από τα ήδη εκδοθέντα εντάλματα εκκρεμούν δύο συλλήψεις, για έναν Χανιώτη και έναν αλλοδαπό, οι οποίοι μέχρι και αυτή την ώρα διαφεύγουν της σύλληψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες είναι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, εμπόριο, χρήση κλπ, ενώ η ογκωδέστατη δικογραφία εμπλέκει στον πυρήνα της υπόθεσης ακόμα 24 άτομα και απλώνεται -σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές- σε περισσότερα από 100 άτομα ακόμα, Χανιώτες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Μάλιστα, δεν αποκλείεται εκτός τους υπολοίπους που φέρεται να εμπλέκονται, να επανέλθουν οι ήδη προφυλακιστέοι με συμπληρωματικές διώξεις.

Πηγή: zarpanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης