Χανιά: Μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Κισσάμου καταγράφουν μετρήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020, 12:09
Χανιά: Μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Κισσάμου καταγράφουν μετρήσεις

Σταδιακή μείωση του ιικού φορτίου «δείχνουν» οι ειδικές αναλύσεις στα αστικά λύματα, για την ανίχνευση του ιού SARS-COV-2 με τη μοριακή μέθοδο ανάλυσης Real-TimePCR, που πραγματοποιούνται στον Δήμο Κισσάμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «η εργαστηριακή διερεύνηση του ιού σε δείγμα ανεπεξέργαστων λυμάτων που λήφθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2020 έδειξε μια μείωση της τάξης του 40% στη συγκέντρωση του γονιδιώματος του ιού συγκρινόμενο με το πρώτο δείγμα, ενώ το νεότερο δείγμα στις 9 Δεκεμβρίου 2020 έδειξε ότι συνεχίζεται η μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της περιοχής».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος, «η σαφής βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα της πόλης είναι ενθαρρυντική και ενδεικτική του ότι οι δημότες έχουν τηρήσει τα προτεινόμενα μέτρα, αλλά, καθώς ο παραμικρός εφησυχασμός είναι αρκετός για να ανατρέψει την καλή πορεία, παρακαλούμαστε όλοι να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Δήμος Κισσάμου θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες στα λύματα για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης του ιού, με σκοπό πάντα τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του δήμου από την εξάπλωση της πανδημίας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020, 12:24