Οριστικό τέλος σε μια απαράδεκτη κατάσταση που μέχρι και πρόσφατα βίωναν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του Ειδικού Γυμνασίου Χανίων το οποίο στεγαζόταν σε προκατασκευασμένες αίθουσες πάνω σε μια ταράτσα, μπήκε σήμερα με τα εγκαίνια ενός πλήρως ανακατασκευασμένου κτηρίου, αυτού του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών, όπου πλέον μεταφέρθηκε και στεγάζεται το Ειδικό Γυμνάσιο.

Το νέο κτήριο εγκαινιάστηκε σήμερα, παρουσία του δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολου Κλεινάκη εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ο οποίος ανέφερε ότι «με τα εγκαίνια αυτού του Ειδικού Σχολείου, γίνεται πραγματικότητα, ένα αίτημα πολλών ετών για παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε ένα περιβάλλον που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του πνεύματος, με εγκαταστάσεις που προάγουν τον πολιτισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πλέον η εκπαιδευτική διαδικασία και η μάθηση θα λαμβάνει χώρα σε ένα αξιοπρεπές και ασφαλές περιβάλλον, σε ένα δημιουργικό σχολείο», τόνισε στον χαιρετισμό ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Η ανακατασκευή του κτηρίου όπου στεγάζεται πλέον το σχολείο κόστισε περίπου 347.000 ευρώ, ποσό που προήλθε από ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης