Παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την 102η επέτειο της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου με στέψη του ανδριάντα του Ελ. Βενιζέλου από μαθητές σχολείων της πόλης των Χανίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος, υπό την προεδρία του κ. Βούτση.

Η καθιερωμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.30, στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στη Χαλέπα.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται δρώμενο με τίτλο «Η πορεία προς την Ένωση» από τους μαθητές της Ε΄ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, με υπεύθυνη τη θεατρολόγο του σχολείου, Παναγιώτα Στεμπίλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Βουλής, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με τις αναγορεύσεις σε εταίρους του Ιδρύματος, της εταιρείας ΕΤΑΝΑΠ ΑΕ-Samaria, του καλλιτεχνικού διευθυντή ΔΗΠΕΘΕΚ Μιχάλη Αεράκη, του ηθοποιού Γρηγόρη Βαλτινού και του αρχιτέκτονα Ζαχαρία Πιστόπουλου.

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου θα τελεστεί θεία λειτουργία και δοξολογία.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά, η έπαρση της σημαίας, ενώ οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με πανηγυρική ομιλία του δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα και επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, όπου θα γίνει η παρουσίαση νέων εκθεμάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης