Χανιά: Πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων από τον Δήμο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014, 07:29
Χανιά: Πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων από τον Δήμο
Από τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, ξεκινά ο Δήμος Χανίων, το πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων, περιλαμβάνονται κτηνιατρικές εξετάσεις, ηλεκτρονική σήμανση, αποπαρασίτωση, στείρωση και αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, όπως τραυματισμοί και δηλητηριάσεις.

Οι πολίτες και οι φιλοζωικοί σύλλογοι, που επιθυμούν να εντάξουν αδέσποτα ζώα στο πρόγραμμα, μπορούν να υποβάλλουν στο Δήμο μία υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρουν το είδος, το φύλο και το χρώμα του ζώου και την περιοχή στην οποία βρέθηκε το αδέσποτο.

Σε περίπτωση, που κάποιος πολίτης επιθυμεί να υιοθετήσει ένα αδέσποτο, υποβάλλει επίσης στο Δήμο μια υπεύθυνη δήλωση, στην οποία αναφέρει ότι επιθυμεί να υιοθετήσει το συγκεκριμένο ζώο, τον αριθμό του ηλεκτρονικού τσιπ, που έχει τοποθετηθεί από τον κτηνίατρο στο ζώο, και ότι θα τηρεί, ως νέος ιδιοκτήτης, τους κανόνες ευζωίας, σύμφωνα με τον Ν.4039/2012, ενώ στη συνέχεια του παραδίδεται το βιβλιάριο υγείας του ζώου.

Ως κηδεμόνας απευθύνεται στον συμβεβλημένο κτηνίατρο και τα στοιχεία του ζώου αποστέλλονται στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο με την πληρωμή του αντίστοιχου παραβόλου.

Eπιμέλεια: Χ.Μ. 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014, 07:29