Χανιά: Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 74χρονου Βρετανού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, 14:24
Χανιά: Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 74χρονου Βρετανού

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 74χρονου Βρετανού, ο οποίος εντοπίστηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στο βυθισμένο ιστιοπλοϊκό του, στη Σούδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχαν τραύματα ή άλλες ενδείξεις που να προκαλούν υποψίες για εγκληματική πράξη. Ωστόσο οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να διακριβώσουν τι συνέβη τη νύχτα της βύθισης του σκάφους.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο στον κόλπο της Σούδας πάνω από δέκα χρόνια και ότι ο 74χρονος -ο οποίος είχε δύο παιδιά και ήταν διαζευγμένος- ζούσε πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από το ιστιοπλοϊκό, στο οποίο διέμενε κατά καιρούς, διατηρούσε δύο σπίτια στα Χανιά, διέθετε μεγάλη περιουσία στην Αγγλία, ενώ ήταν και Σκωτσέζος ευγενής. Ο άτυχος άνδρας αγαπούσε την Κρήτη, είχε πολλούς φίλους στα Χανιά και ήθελε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του εκεί. 

Μάρτυρες από την περιοχή της Σούδας ανέφεραν ότι στο σκάφος τον επισκέπτονταν διάφορα άτομα και μάλιστα το τελευταίο διάστημα έμενε εκεί ένας άλλος άνδρας. Το σκάφος βρίσκεται πάνω από πέντε χρόνια δεμένο αρόδου σε εκείνο το σημείο, ενώ στο παρελθόν ήταν δεμένο στην προβλήτα του Ναυταθλητικού Ομίλου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βρετανός έβγαλε το σκάφος από την προβλήτα, καθώς άγνωστοι το είχαν διαρρήξει πριν από μερικά χρόνια. Επίσης, πριν από δύο χρόνια, ο Βρετανός είχε καταγγείλει στις Αρχές ότι άγνωστοι είχαν παραβιάσει το σκάφος και τον είχαν ληστέψει. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι ληστές είχαν δέσει τον άτυχο Βρετανό στο σκάφος, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να παραμείνει εκεί για δύο μέρες μέχρι να τον εντοπίσουν οι ντόπιοι.

 

 

Πηγή: Flashnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, 14:43