Χανιά: Σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο άφησε πίσω της η κακοκαιρία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 13:13
Χανιά: Σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο άφησε πίσω της η κακοκαιρία
Σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο των Χανίων άφησε πίσω της η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης.

Τα στοιχεία αφορούν μόνο στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που είναι στην ευθύνη της Αντιπεριφέρειας. Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη, «πάνω από το 50% του επαρχιακού οδικού δικτύου, δηλαδή περίπου 350 χιλιόμετρα, έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές από την κακοκαιρία».

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, από την εικόνα που έχουν αποτυπώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες προκύπτει ότι κανένα σημείο του δικτύου από αυτά που έχουν υποστεί ζημιές δεν είναι απολύτως ασφαλές, καθώς υπάρχουν καταπτώσεις βράχων και χωμάτων, ενώ παρατηρούνται και απορροές νερών.

Ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε ότι, αν και δεν υπάρχει πλήρης εικόνα και λεπτομερής οικονομική εκτίμηση, οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο υπολογίζονται στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη, όπως σημείωσε, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για αποκατάσταση της βατότητας των δρόμων, ενώ από αύριο θα αρχίσει η διαδικασία της σύνταξης των τεχνικών δελτίων, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι κατατέθηκε στην Αντιπεριφέρεια πρόταση από τους βουλευτές Χανίων στην προσπάθεια της οριστικής αποκατάστασης να συνδράμουν και εξειδικευμένοι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών. Τέλος, κάλεσε και τους δημάρχους των δήμων που επλήγησαν να συνεργαστούν με την Αντιπεριφέρεια, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι απαραίτητο ώστε να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 14:39