Προφυλακιστέοι κρίθηκαν την Τετάρτη με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, τρεις ακόμα από τους 13 κατηγορούμενους για το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στα Χανιά, ενώ δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση.

Πρόκειται για τον 66χρονο κατηγορούμενο, την 62χρονη αδερφή του και τον 36χρονο γιο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ανακριτή απολογήθηκαν επίσης δυο ακόμα κατηγορούμενοι, ένας 44χρονος και ένας 47χρονος, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα και καταβολής χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ για τον 44χρονο και 25.000 ευρώ για τον 47χρονο.

Τη Δευτέρα είχαν προφυλακιστεί άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε εμπλέκονται συνολικά 34 άτομα από τους οποίους συνελήφθησαν οι 13 ενώ οι υπόλοιποι 21 δεν ανευρέθησαν στις εφόδους των αστυνομικών και αναμένεται να κληθούν στις Δικαστικές αρχές στην πορεία εξέτασης της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για 29 κατοίκους Χανίων, έναν από το Ρέθυμνο και τέσσερεις αλλοδαπούς από Ρωσία, Γεωργία, Μολδαβία, Λευκορωσία.

Από αυτούς, οι τρεις Χανιώτες, 66, 47 και 41 ετών θεωρούνται ως «αρχηγοί» τριών «εγκληματικών οργανώσεων» που είχαν παράλληλη δράση στο χρονικό διάστημα από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018, όπως διαπιστώθηκε από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων με τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί πως και οι τρεις έχουν απασχολήσει και άλλες φορές τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Παράλληλα, άλλοι επτά, ένας 40χρονος από την Ρωσία και άλλοι έξι Χανιώτες από 36 έως 63 ετών, θεωρούνται ως «βασικά μέλη», μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και γνωστά πρόσωπα στην Χανιώτικη κοινωνία, καθώς είναι και επιχειρηματίες οι οποίοι κατηγορούνται ότι διακινούσαν κοκαΐνη μέσω καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Πηγή: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης