Μέχρι τη Δευτέρα τουλάχιστον θα παραμείνουν τα μέτρα στη Μύκονο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός είπε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε σχέση με τη Μύκονο που βρίσκεται από το προηγούμενο Σάββατο σε καθεστώς πρόσθετων μέτρων, τα δεδομένα αυτή τη στιγμή δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση αλλά και μερική σταθεροποίηση, ενώ αρχίζει να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης. ταυτόχρονα από τις ιχνηλατήσεις προκύπτει ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα νέα περιστατικά σχετίζονται με ήδη υφιστάμενες συρροές. Τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των περιπτώσεων. Μέτρα τα οποία ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα το πρωί και των οποίων την παράταση ή όχι θα αξιολογήσουμε τα επόμενα 24ωρα και εγκαίρως θα γίνουν οι ανακοινώσεις». 

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είναι υποχρεωτική όπου υπάρχει συνωστισμός σε όλη τη χώρα, όπως και στη Μύκονο και «πρωτίστως στα στενά σοκάκια σε πολλούς οικισμούς». «Από τη Δευτέρα θα πραγματοποιούνται σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων στη Μύκονο και στις υπόλοιπες περιοχές που προβληματίζουν επιδημιολογικά» δήλωσε ο υφυπουργός. 

Σχετικά με την κριτική για τα μέτρα στη Μύκονο, ο Νίκος Χαρδαλίας είπε ότι «χωρίς τη λήψη τους, αυτοί που σήμερα μας εγκαλούν αύριο με περισσή ευκολία θα έριχναν και πάλι τα βέλη τους ενάντια στην κυβέρνηση για ολιγωρία». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης