Διαμάχη μεταξύ περιφερειακής αρχής και αντιπολίτευσης προκάλεσε η παράδοση των νέων ασθενοφόρων στα Νοσοκομεία της περιοχής. Μετά το δελτίο τύπου της Περιφέρειας, υπήρξε απάντηση από την παράταξη Καραλίδη για το θέμα.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το θέμα της υγείας είναι κυρίαρχο για όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ», τόνισε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης κατά την τελετή παραλαβής 21 νέων ασθενοφόρων που παραδόθηκαν χθες Τρίτη 31/3/2015 στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Τα ασθενοφόρα που χρηματοδότησε η Περιφέρεια μέσω του ΕΣΠΑ – ΠΕΠ ΑΜ-Θ 2007-2013 είναι πλήρως εξοπλισμένα, το συνολικό κόστος τους ανέρχεται στα 1.270.614 € και θα δοθούν από δύο (2) στη Σαμοθράκη,Σουφλί, Δίκαια, Προσοτσάνη, Νευροκόπι, Παρανέστι, Ελευθερούπολη,

Πρίνο και από ένα (1) σε Ορεστιάδα, Χρυσούπολη, Ίασμο, Σάππες, Σταυρούπολη και Άβδηρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε «Η υγεία είναι το κορυφαίο αγαθό. Υπάρχουν ελλείμματα λόγω της κρίσης. Προσπαθούμε ως Περιφέρεια να συμβάλλουμε σε λύσεις. Εκτός από τα σημερινά 21 ασθενοφόρα εκκρεμούν χρηματοδοτήσεις από το ΠΕΠ ΑΜ-Θ δύο (2) ακόμη προμήθειες 14 και 10 ασθενοφόρων αντιστοίχως προ το ΕΚΑΒ, που διαχειρίζεται τους διαγωνισμούς. Οι ταχύτητες στις διακομιδές μετά την ολοκλήρωσή τους θα διαμορφώσουν ένα νέο τοπίο στον χώρο της νοσοκομειακής περίθαλψης».

Στην ανακοίνωση-απάντησή του ο Συνδυασμός «Κοινωνική Συμμαχία», αναφέρει:

Η καπηλεία του έργου των άλλων καλά κρατεί από τον κύριο Περιφερειάρχη…
Για μας πρώτη προτεραιότητα ήταν και είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων των συμπολιτών στην Περιφέρειά μας.

Η παραλαβή και παράδοση σε χρήση των νέων ασθενοφόρων στις μονάδες υγείας, αλλά και αυτών που στο άμεσο μέλλον θα παραδοθούν, σίγουρα συμβάλλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα στις διακομιδές επειγόντων περιστατικών.

Ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των νοσηλευτικών μας μονάδων ήταν μια αναγκαιότητα για εμάς. Μετά από συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια ιεράρχησης των προτεραιοτήτων και χρηματοδότησης τους από το ΠΕΠ ΑΜ-Θ (2007-2013) ώστε να ικανοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό οι ανάγκες.

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός και ο εκσυγχρονισμός του είναι καλός για να βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά για να λειτουργήσει απαιτείται στελέχωση, ώστε να μην υπολειτουργούν τα τμήματα στις νοσηλευτικές μονάδες της Περιφέρειας μας. Απαιτείται προσπάθεια και αγώνας για διεκδίκηση, αποτελεσματικότητα και όχι μεγάλα λόγια, τελετές, ψαλίδια, κορδέλες και φωτογραφίες…

ΠΗΓΗ: kavalapress.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης