Σκηνές απείρου κάλους στην μεταγωγή του κουμπάρου της Θεσσαλονίκης. Τον συνέλαβαν χωρίς ένταλμα και στη διαδρομή χάθηκαν τα περιπολικά που θα τον έφερναν στην Αθήνα. Αποκορύφωμα του τραγέλαφου; Τον κέρασαν γάλα ΜΕΒΓΑΛ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία που θα διαβάσετε είναι αληθινή. Εκτυλίχθηκε μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης και βασίζεται σε πραγματικές καταστάσεις.

Όλα ξεκίνησαν ένα φθινοπωρινό βράδυ κάπου στη συμπρωτεύουσα. Ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, γνωστός και ως Πανάγος, είναι στο σπίτι του και παρακολουθεί τηλεόραση. Το σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ είναι σε εξέλιξη, αλλά τίποτα δεν τον έκανε να φανταστεί, έως εκείνη τη στιγμή, ότι θα είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης που κυριάρχησε στην επικαιρότητα για ολόκληρο το 2006.

Ένας αστυνομικός χτυπά την πόρτα και λέει «Κύριε Αναγνωστόπουλε θα έρθετε μαζί μου μέχρι την ασφάλεια; Υπάρχει ένα ένταλμα…», «πού είναι;» ρωτά ο Πανάγος. «Στην ασφάλεια» απαντά ο αστυνομικός, και ξεκίνησαν για μέγαρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πανάγος φτάνει μπροστά στον αξιωματικό ρωτώντας για το ένταλμα. Έκπληκτος ακούει τον αστυνομικό να του λέει ότι δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται, αλλά είχε ένα φαξ στα χέρια του που τον ενημέρωνε για την ύπαρξη του εντάλματος. «Πρέπει να φύγεις για Αθήνα» του είπαν και το σχέδιο της μεταγωγής στήθηκε. Ένα περιπολικό θα τον μετέφερε έως το Βελεστίνο και από εκεί άλλο αυτοκίνητο θα τον παρελάμβανε για να τον οδηγήσει στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Από το σημείο αυτό ξεκινά και η περιπέτεια του Πανάγου ή του… “Βέγγου” θα μπορούσε να πει κάποιος, που όλη αυτή την ιστορία θα μπορούσε να την παρακολουθεί μαζί με τις υπόλοιπες «ταινίες για όλη την ελληνική οικογένεια».

Χάσαμε τον Πανάγο – STOP!

Το ταξίδι ξεκίνησε περίπου στη 01.15 τα ξημερώματα. Στα μπροστινά καθίσματα του περιπολικού δύο αστυνομικοί και πίσω ο «διαβόητος». Κάτι η κούραση της ημέρας, κάτι τα φώτα νυσταγμένα και βαριά, το πλήρωμα σταμάτησε για ένα καφεδάκι στην εθνική, πάντα παρέα με τον «διαβόητο». Γύρω στις 2 – 2.30, το περιπολικό φτάνει στο Βελεστίνο και εκεί γίνεται το πρώτο μικρό παρατράγουδο της δρακόντειας επιχείρησης. Ο οδηγός του περιπολικού μιλάει με τον συνάδελφό του στο άλλο αυτοκίνητο μέσω κινητών, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να βρεθούν με τίποτα -βλέπεις, το να συναντηθούν δύο αστυνομικοί, και μάλιστα όταν δεν υπάρχει GPS, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Μετά από μιάμιση ώρα, τα πληρώματα των δύο αυτοκινήτων καταφέρνουν επιτέλους να συναντηθούν. Ο Πανάγος βγαίνει από το περιπολικό και μπαίνει σε ένα ταξί. Το δεύτερο μέρος της επιχείρησης είχε ήδη ξεκινήσει: έφυγαν για Αθήνα.

Ξυπνήστε!

Το σχήμα γνωστό, δύο μπροστά κι ένας πίσω. Κάτι δεν πήγαινε καλά από την αρχή, ούτε μια κουβέντα δεν αντάλλαξαν οι τρείς τους. Έτσι εξηγείται ότι κάποια στιγμή το αυτοκίνητο άρχισε να κινείται προς τις μπάρες της εθνικής. Ένα χέρι σηκώθηκε από πίσω και έπεσε στον ώμο του οδηγού: «ξύπνα» ακούστηκε μια φωνή «θα μας σκοτώσεις ρε μαλάκα!» πρόσθεσε μια άλλη, από το κάθισμα του συνοδηγού αυτή την φορά. Η καρδιά του «διαβόητου» επανήλθε στη θέση της όταν το αυτοκίνητο μπήκε στο γκαράζ της ΓΑΔΑ. Ο κρατούμενος μπήκε στο ασανσέρ και οδηγήθηκε στα κρατητήρια.

Χορηγός ΜΕΒΓΑΛ…

Είναι προφανές ότι ο «διαβόητος» δεν περίμενε διαφορετική μεταχείριση από τους υπόλοιπους κρατούμενους. Την ίδια αθλιότητα θα βίωνε για τις επόμενες ώρες της ζωής του, έστω και αν λίγο πριν τη σύλληψή του έτρωγε με κυβερνητικά στελέχη κάπου στο Θερμαϊκό. Το βλέμμα του πλανήθηκε στον βρώμικο χώρο για να καταλήξει στο παράθυρο. «Κοίτα να δείς που μου κάνουν και πλάκα» είπε από μέσα του κοιτώντας ένα κουτί γάλα της ΜΕΒΓΑΛ. Ασυναίσθητα, ρωτά τον αστυνομικό: «Πλάκα μού κάνετε; Τι είναι αυτό;» «Τίποτα, κ. Αναγνωστόπουλε, έχουμε σύμβαση με τη ΜΕΒΓΑΛ, απʼ αυτούς παίρνουμε γάλα»!

Τα περιστατικά περιγράφονται με πλήρεις λεπτομέρειες στις μαρτυρίες του Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου σχετικά με την σύλληψή του, τον Σεπτέμβριο του 2006.

(πρώτη καταχώρηση 18 Μαρτίου 2009, 13:12)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης