Η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών προκαλεί «θύελλα» αντιδράσεων όχι μόνο στην Αθήνα (βλ. Αμυγδαλέζα), αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στη Λαμία.

Αναλυτικότερα, το βράδυ της Μ. Τρίτης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου επικράτησε ένταση όταν μέλος της Χρυσής Αυγής αποχωρώντας από την αίθουσα και περνώντας ανάμεσα από μέλη αριστερών οργανώσεων, σήκωσε το χέρι και χαιρέτησε ναζιστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών. Όλα ξεκίνησαν όταν ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Αποστόλης Γκλέτσος –ξάδελφος του γνωστού ηθοποιού- ζήτησε ως πολίτης της Λαμίας να τοποθετηθεί και να πει την άποψή του.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου αρνήθηκε να του δώσει το λόγο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και των μελών αριστερών οργανώσεων που βρισκόταν στην αίθουσα. Παρολ΄ αυτά ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής έκανε την τοποθέτησή του, εν μέσω έντονων συνθημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την αίθουσα. Όμως κατά την έξοδο ο ένας από αυτούς, όπως προαναφέραμε περνώντας ανάμεσα από τα μέλη των αριστερών οργανώσεων που φώναζαν πριν, σήκωσε το χέρι και χαιρέτησε ναζιστικά.

Ακολούθησε αναβρασμός με πολλούς από τους παρευρισκόμενους να επιτίθενται φραστικά στο Δήμαρχο αλλά και τον πρόεδρο γιατί επέτρεψαν στα μέλη της Χρυσής Αυγής να βρεθούν στην αίθουσα και να μιλήσουν.

Ο Δήμαρχος Λαμίας, Γιώργος Κοτρωνιάς όταν επανήρθε η ηρεμία εντός της αιθούσης προέβη σε δηλώσεις καταδικάζοντας την ενέργεια του μέλους της Χρυσής Αυγής, όπως καταδίκασε επίσης και την προηγούμενη συμπεριφορά όσων δεν επέτρεψαν σε κάποιον να ακουστεί η άποψή του.

Μάλιστα, τεκμηρίωσε τις δηλώσεις του χρησιμοποιώντας μια χαρακτηριστική φράση του Βολταίρου: «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»!

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης