Στο πόδι σήκωσαν την Ξάνθη οι χιλιάδες καρναβαλιστές που συμμετείχαν στην μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση, το μεσημέρι της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι καρναβαλιστές, πολλοί εκ των οποίων ταξίδεψαν δεκάδες χιλιόμετρα για να βρεθούν στην Ξάνθη και να δώσουν το παρών στις εκδηλώσεις, άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς στην δυτική είσοδο της πόλης επί της 28ης Οκτωβρίου.

Εκεί βρίσκονταν και τα οκτώ θεματικά άρματα που πήραν μέρος στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, όλα εμπνευσμένα από το θέμα των φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών «Σαν παλιό Σινεμά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως οι καρναβαλιστές κατευθύνθηκαν χορεύοντας προς την Κεντρική Πλατεία της πόλης, με το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου και τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού Κωνσταντίνα Καρκάνη να ανοίγουν την παρέλαση.

Ήδη από νωρίς το πρωί της Κυριακής οι κεντρικοί οδικοί δρόμοι της Ξάνθης τέθηκαν εκτός κυκλοφορίας για τις ανάγκες του καρναβαλιού, ενώ επισκέπτες που κατέφτασαν στην πόλη οδηγήθηκαν – όπως κάθε χρόνο – στην περιοχή του αεροδρομίου και από εκεί μεταφέρθηκαν στην πόλη με αστική συγκοινωνία.

Συνολικά συμμετείχαν 28 πολιτιστικοί σύλλογοι στην μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση ενώ υπολογίζεται ότι οι καρναβαλιστές και οι επισκέπτες υπολογίζονται πάνω από 15.000. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο περισσότερα από 110 λεωφορεία από την Τουρκία πέρασαν το Τελωνείο του Έβρου με κατεύθυνση την Ξάνθη.

Προηγήθηκε το Σάββατο η νυχτερινή παρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό βροχή ενώ στήθηκε ένα ατελείωτο πάρτι στους δρόμους της πόλης μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Δείτε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης