Στην Κεντρική – Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα έχουμε τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα χιονόπτωσης.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και στα ηπειρωτικά ημιορεινά. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια με τάση περαιτέρω εξασθένησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου στη Δ. Μακεδονία και στη Θράκη, από 0 έως 8 στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα, από 2 έως 8 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 5 στο Βόρειο Αιγαίο, από 4 έως 9 βαθμούς στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο και από 9 έως 14 βαθμούς στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση αργά το βράδυ. Σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε στην Αττική. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 – 8 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 5. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί, ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις στο Σαρωνικό και τοπικά στο Ν. Ευβοϊκό θυελλώδεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 8 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι ανατολικών κυρίως διευθύνσεων θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης