Ένα σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει πλέον το λιμάνι της Χίου και αφορά στα σημεία πρόσδεσης των πλοίων που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίου- Τσεσμέ.

Η ξαφνική αύξηση του ενδιαφέροντος Τούρκων επιχειρηματιών και η πρόθεσή τους να δρομολογήσουν πλοία στη συγκεκριμένη γραμμή δημιούργησαν νέα δεδομένα, τα οποία δεν είχαν υπολογίσει Λιμενικό Ταμείο, Λιμεναρχείο και Τελωνείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 2 πλοία της Turyol, 2 πλοία της Erturk, ένα πλοίο της εταιρείας Sunrise και αναμένουμε ακόμα 2 πλοία του Δήμου Σμύρνης. Συνεπώς δεν υπάρχει χώρος για να δέσουν όλα τα πλοία. Επεξεργαζόμαστε διάφορα σενάρια για να βρεθεί μία σωστή λύση» εξηγούν οι τελωνειακοί τονίζοντας ότι η πρόταση για διαφορά μισής ώρας στα δρομολόγια των πλοίων απορρίφθηκε από Έλληνες και Τούρκους πράκτορες που επικαλέστηκαν λόγους ανταγωνισμού.

Χωρίς ψυκτικά μηχανήματα

Σημαντικό επίσης πρόβλημα, που μέχρι στιγμής δεν έχει επιλυθεί είναι το ζήτημα του κλιματισμού στην αίθουσα. Όπως εξηγούν οι Τελωνειακοί το μηχάνημα των ακτίνων «χ» πρέπει να είναι σε σταθερή θερμοκρασία και να μην υπερβαίνει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Όμως, τα κλιματιστικά μηχανήματα που βρίσκονται στον χώρο είναι χαλασμένα, με αποτέλεσμα ένα μηχάνημα που κόστισε αρκετές χιλιάδες ευρώ να κινδυνεύει να αχρηστευθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προβλήματα, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ. Παρά τις εκκλήσεις των τελωνειακών για τοποθέτηση δύο ψυκτών στο κτήριο, ουδείς έχει φιλοτιμηθεί να ανταποκριθεί.

«Έρχονται οι άνθρωποι και ζητάνε ένα ποτήρι νερό. Δεν υπάρχει κανείς να τους το δώσει. Σε ποια χώρα τα είδαμε ξανά αυτά;» διερωτούνται με εκνευρισμό οι ίδιοι.

Τα θετικά βήματα

Πάντως, παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελωνείο, οι υπάλληλοι δεν ξεχνούν να αναφέρουν ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα όπως το βάψιμο του κτηρίου, η αποκατάσταση της οροφής αλλά και ο ευπρεπισμός των τουαλετών. Μάλιστα, στις προθέσεις του δήμου είναι στο επόμενο διάστημα τόσο η επισκευή της περγοτέντας όσο και η κατασκευή στεγάστρου αναμονής επιβατών στη νότια πλευρά του Τελωνείου.

ΠΗΓΗ: politischios.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης