Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή και την έφεση να έχει καταδικαστικό αποτέλεσμα, καταδικάστηκε από το μονομελές πλημμελειοδικείο Χίου, γνωστό μέλος της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στο νησί, ο οποίος όμως δήλωσε πως δεν ανήκει πλέον στη οργάνωση, κατηγορούμενος για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, με το επιβαρυντικό στοιχείο των ρατσιστικών χαρακτηριστικών της πράξης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς επιτέθηκε σε νοσηλευτή την ώρα που εκείνος συντόνιζε την επιχείρηση μεταφοράς στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, αλλοδαπών αιτουμένων άσυλο που είχαν τραυματιστεί στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, μετά από επίθεση ακροδεξιών στις 6 Ιουνίου του 2016.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ο καταδικασθείς δεν είναι η πρώτη φορά που δικάζεται και καταδικάζεται για επιθέσεις. Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει καταδικασθεί άλλες δυο φορές σε ανάλογες ποινές, για επιθέσεις εναντίον προσφύγων και δημοσιογράφων. Μάλιστα, η μια από τις καταδίκες του σε 18 μήνες φυλάκιση, και πάλι με το επιβαρυντικό στοιχείο των ρατσιστικών χαρακτηριστικών, αυτή της επίθεσης σε βάρος προσφύγων, εκδικάζεται κατ’ έφεση μεθαύριο. 

Στην απολογία του, ο καταδικασθείς αρνήθηκε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ για τις φωτογραφίες που επιδείχθηκαν στο δικαστήριο αποδεικνύοντας δράση του στο πλαίσιο της οργάνωσης, δήλωσε ότι περίπου το 2012 συμμετείχε σε κάποιες δράσεις και ανέβαινε στα γραφεία της οργάνωσης στη Χίο, αλλά πλέον δεν τον εκφράζουν οι θέσεις της.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης