Την άμεση ενεργοποίηση του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των θέσεων αγροτικών ιατρών στη Χίο ζητεί με επιστολή και ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Α. Λοβέρδο, ο βουλευτής Ν. Χίου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής επισημαίνει ότι η θητεία των υπηρετούντων ιατρών στις έξι από τις εννέα περιοχές της Χίου λήγει μέσα στον Μάρτιο και, δεδομένου ότι απαιτούνται περίπου τέσσερεις μήνες για την πλήρωσή τους, αν κατατεθούν αιτήσεις για την προκήρυξη που εκδόθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, υπάρχει κίνδυνος να μείνουν από ένα έως και τρεις μήνες χωρίς ιατρική κάλυψη. Αυτό αφορά στα αγροτικά ιατρεία της Παρπαριάς, των Καμπιών, του Αγ. Μηνά, των Νενήτων και των Οινουσσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κωστής Μουσουρούλης ζητεί επιπλέον έκδοση συμπληρωματικής προκήρυξης για την κάλυψη της θέσης του αγροτικού ιατρού στη Βολισσό, η θητεία του οποίου λήγει τον Ιούλιο, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να μείνει η περιοχή χωρίς ιατρό, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο που σχεδόν διπλασιάζεται ο πληθυσμός της.

Ο βουλευτής σημειώνει ότι ο νόμος προβλέπει την προκήρυξη των θέσεων πέντε μήνες πριν από τη λήξη της θητείας και υπενθυμίζει στον υπουργό ότι είχε εγκαίρως ενημερωθεί για το θέμα από προηγούμενη ερώτηση που είχε καταθέσει τον Νοέμβριο (Αρ. πρωτ. 1612/16.11.2011).

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης