Χίος: Ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού «Γαλάζια Ελευθερία» - Έξι υγειονομικοί του «Αττικόν» στο νησί

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021, 13:32
Χίος: Ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού «Γαλάζια Ελευθερία» - Έξι υγειονομικοί του «Αττικόν» στο νησί

Με τη συνδρομή έξι υγειονομικών από το νοσοκομείο «Αττικόν» ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (31/5) στη Χίο το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» που αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, μεταξύ των οποίων και η Χίος, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Κανταράκη χαρακτήρισε ως ευκαιρία για τη Χίο την εμβολιαστική διαδικασία, ζήτησε δε από τους πολίτες να επισκεφθούν την ψηφιακή πλατφόρμα και να κλείσουν ραντεβού. Όπως τόνισε, ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται κανονικά και τις Κυριακές.

Την προσπάθεια για μαζικό εμβολιασμό στηρίζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μανάρας τόνισε πως με τη διαδικασία του «καταδρομικού» εμβολιασμού αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που υπήρχε μέχρι σήμερα και αφορούσε στην έλλειψη επαρκών δόσεων εμβολιασμού στο νησί. «Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Η αύξηση των επισκεπτών στη Χίο κάνει τον εμβολιασμό πιο επιτακτικό από ποτέ» πρόσθεσε ο κ. Μανάρας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021, 13:56