Στιγμές έντονης συγκίνησης έζησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης τα μέλη πληρώματος του πλοίου «Αριάδνη» που εκτελούσε το δρομολόγιο από Χίο προς Πειραιά, όταν ειδοποιήθηκαν ότι μία νεαρή επιβάτιδα από τη Συρία έπρεπε να γεννήσει.

Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση. Παρότι το «Αριάδνη» έπλεε μεσοπέλαγα, ο πλοίαρχος πήρε την απόφαση επιστροφής του πλοίου στο λιμάνι της Χίου, ενώ κάλεσε από τα μεγάφωνα όσους είχαν ιατρικές γνώσεις να βοηθήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για καλή τύχη τόσο της γυναίκας, όσο και του παιδιού που επρόκειτο να γεννηθεί, ανάμεσα στους επιβάτες υπήρχε και μία μαία. Έτσι με τη βοήθεια του καπετάνιου, της μαίας και δύο ακόμα επιβατών, η νεαρή κοπέλα γέννησε εν πλω ένα υγιέστατο αγοράκι.

Σε ότι αφορά στο «Αριάδνη», επέστρεψε στο λιμάνι της Χίου στις 2:35 τα ξημερώματα της Τετάρτης και αναχώρησε 40 λεπτά αργότερα για τον Πειραιά.

Σύμφωνα με το politischios.gr, άμεση υπήρξε και η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου περίμενε στο λιμάνι προκειμένου να μεταφέρει τη νεαρή μητέρα και τον γιο της στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης