Τη δυσφορία τους για τις συνθήκες που επικρατούν στο Τελωνείο Χίου εκφράζουν επαγγελματίες του τουρισμού, που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίος – Τσεσμές.

Παράλληλα, κάνουν λόγο για αδιαφορία του κράτους, αλλά και των τοπικών αρχών, που υποβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρά την πρωτοφανή αύξηση της τουριστικής κίνησης από τα έναντι παράλια, καθόλη μάλιστα τη διάρκεια του έτους, τόσο οι τοπικοί φορείς όσο και το Υπουργείο Οικονομικών στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η αίθουσα, συνεχίζουν να αδιαφορούν για τις συνθήκες υποδοχής των επισκεπτών αλλά και εργασίας των Τελωνειακών και των Αστυνομικών αρχών», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνουν οι τουριστικοί πράκτορες, «η αίθουσα επιβατών χρειάζεται σημαντικές βελτιώσεις αλλά και άμεση συντήρηση».

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός της ανυπαρξίας αποχέτευσης και η υπερχείλιση λυμάτων κατά τις αφιξοαναχωρήσεις τουριστών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη χειμερινή περίοδο έχουμε συνεχώς εισροή υδάτων από τη στέγη με αποτέλεσμα να αχρηστευθεί ένα από τα γκισέ ελέγχου διαβατηρίων με επίπτωση στο χρόνο αναμονής τουριστών κατά την είσοδο», υπογραμμίζουν ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, με δεδομένη την άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να αναλάβει πρωτοβουλίες, οι τουριστικοί πράκτορες καλούν τους τοπικούς φορείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες, προκειμένου η αίθουσα επιβατών να μπορεί να φανεί αντάξια των αντίστοιχων προτύπων που εδώ και χρόνια έχει επιβάλει ο γειτονικός Τσεσμές.

Πηγή: politischios.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης