Χίος: Χιλιάδες ρουκέτες έκαναν τη νύχτα μέρα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Απριλίου 2015, 05:00
Χίος: Χιλιάδες ρουκέτες έκαναν τη νύχτα μέρα
Τα βλέμματα χιλιάδων επισκεπτών από όλα τα μέρη της γης συγκέντρωσε και φέτος ο Ρουκετοπόλεμος του Βροντάδου αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις, τουλάχιστον από πλευράς θεάματος.

Παρότι τα συνεργεία του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό, αυξάνοντας παράλληλα αισθητά τα μέτρα ασφαλείας, δεν έλειψαν τα ευτράπελα που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του εθίμου τουλάχιστον τέσσερις φορές πριν οι καμπάνες σημάνουν χαρμόσυνα.

Όπως αναφέρει o Πολίτης Χίοτ, η διαβεβαίωση εκ μέρους του Δήμου ότι τελικά βρέθηκε λύση ανάμεσα σε συνεργεία και θιγόμενους κατοίκους τελικά αποδείχθηκε «άνθρακας» αφού οι καθησυχαστικές δηλώσεις των αρμόδιων αντιδημάρχων τελικά δεν απέδωσαν και στην πράξη.

Απόρροια των παραπάνω ήταν η επέμβαση – έφοδος της Αστυνομίας στα συνεργεία του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής με τους ρουκετατζήδες να απειλούν με οριστική διακοπή του εθίμου.

Μειωμένος αισθητά ήταν και ο αριθμός των ρουκετών από τις δύο ενορίες δείγμα του ότι έχει ωριμάσει πλέον η σκέψη για τη διεξαγωγή του φαντασμαγορικού εθίμου σε φυσιολογικά πλαίσια.
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Απριλίου 2015, 06:00