Χείρα βοηθείας σε απόρους και ανασφάλιστους

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012, 20:00
Χείρα βοηθείας σε απόρους και ανασφάλιστους
Κατά το διάστημα από τις 8 έως και τις 19 Οκτωβρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα να καταθέτουν τις αιτήσεις τους, ώστε να εξυπηρετηθούν μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στον τέταρτο όροφο του κτιρίου των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, επί της οδού Μοναστηρίου 53 - 55, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας, φωτοτυπία του εκκαθαριστικού σημειώματος του 2012, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, μισθωτήριο συμβόλαιο, απόδειξη ΔΕΗ, ΟΤΕ ή ΕΥΑΘ (από την οποία να προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας), καθώς και φωτοτυπίες αστυνομικής ταυτότητας και ιατρικής γνωμάτευσης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους κατοικούν εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης. Εξάλλου, όσοι είχαν συμμετάσχει παλαιότερα σε αυτό δεν μπορούν να καταθέσουν νέα αίτηση, καθώς στόχος του δήμου Θεσσαλονίκης είναι τα άτομα που εξυπηρετούνται μέσω της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής να εναλλάσσονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μη στερηθεί από κανέναν η δυνατότητα της προσφοράς βοήθειας.

Το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Θεσσαλονίκης στεγάζεται σε χώρο επί της οδού Μοναστηρίου 124 και παρέχει σε άπορες οικογένειες είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.ά.

Όπως έχει εξηγήσει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα, οι οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιλέγονται από κοινωνικούς λειτουργούς με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Ειδικότερα, σε οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα μέλη παρέχονται προϊόντα αξίας 250 ευρώ μηνιαίως, σε τριμελείς οικογένειες προϊόντα 200 ευρώ, σε οικογένειες με δύο μέλη προϊόντα 150 ευρώ, ενώ σε μεμονωμένα άτομα προσφέρονται είδη αξίας 100 ευρώ.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Πηγή:makthes

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012, 20:07