Χειροπέδες πέρασαν το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης άνδρες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε 60χρονο καθηγητή μουσικής για αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο λόγος για τον καθηγητή μουσικής Παναγιώτης Δράκο, ο οποίος έχει συμμετάσχει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην Ορχήστρα των Χρωμάτων, στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, στην Καμεράτα αλλά και σε Ευρωπαϊκές Ορχήστρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του ξεκίνησε όταν στο πλαίσιο της διερεύνησης καταγγελιών, διαπιστώθηκε, ότι ο 60χρονος εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων, πράξεις τις οποίες διατηρούσε σε φωτογραφικό αρχείο, μέρος του οποίου είχε πορνογραφικό περιεχόμενο.

Μέχρι στιγμής έχουν διερευνηθεί τρεις υποθέσεις σε βάρος ανηλίκων και έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο από αυτές (πρόκειται για δύο κοριτσάκια 9 και 11 ετών), ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων υποθέσεων συνεχίζεται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, καθώς και σε σωματική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– δύο ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές,
– εξωτερικός σκληρός δίσκος, και
– μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή,
– δύο πιστόλια,
– δίκαννο με κομμένη την κάνη και το κοντάκι,
– κάνη, κλείστρο, (6) μαχαίρια και (2) πτυσσόμενες ράβδοι,
– πεντακόσια σαράντα εννέα (549) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,
– δύο φυσίγγια και (2) κάλυκες κυνηγετικού όπλου και
– δύο ψηφιακοί δίαυλοι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης