Συνελήφθησαν, το απόγευμα της Πέμπτης, στη Μεσσήνη και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξηρομερίου Αιτωλοακαρνανίας,μία 49χρονη και ένας 73χρονος, αντίστοιχα, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα.
 
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, η 49χρονη προμηθευόταν ποσότητα καπνού από τον 73χρονο και τους άλλους δύο και στη συνέχεια είτε τον μεταπωλούσε, είτε κατασκεύαζε τσιγάρα με σκοπό την πώληση τους, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο, παράνομο οικονομικό όφελος.
 
Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
 
· Ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 48.386 γραμμαρίων.

· 120 αυτοσχέδια τσιγάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

· Τρεις ζυγαριές ακριβείας.

· Αντικείμενα που σχετίζονται με την κατασκευή, συσκευασία και διακίνηση των τσιγάρων και του λαθραίου καπνού.

Η ποσότητα του λαθραίου καπνού και των τσιγάρων που κατασχέθηκαν, θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης