Στα ίχνη δύο πολυπλόκαμων κυκλωμάτων που ενέχονται σε εκβιάσεις καταστηματαρχών βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., η οποία από τα ξημερώματα πραγματοποιεί μπαράζ ελέγχων και συλλήψεων σε Αττική και περιφέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας εκ των συλληφθέντων στον Βόλο φέρεται να είναι αστυνομικός που υπηρετεί σε Τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης ΜαγνησίαςΑπό τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι τα μέλη των δύο οργανώσεων πουλούσαν «προστασία» σε ιδιοκτήτες μαγαζιών -κυρίως νυχτερινών- ζητώντας ως αντάλλαγμα για την παροχή των… υπηρεσιών τους χρηματικά ποσά.

Η έρευνα αφορά και σε άλλες εγκληματικές πράξεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει 17 συλλήψεις, εκ των οποίων οι τέσσερις στον Βόλο.

Ένας εκ των συλληφθέντων στον Βόλο φέρεται να είναι αστυνομικός που υπηρετεί σε Τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή αυτή το κύκλωμα δεν δίσταζε να προβαίνει σε εμπρηστικές επιθέσεις καταστημάτων, οι ιδιοκτήτες των οποίων αρνούνταν να πληρώσουν για προστασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χειροβομβίδες, τα επεισόδια σε ματς και ο «σύνδεσμος» με τον Βλαστό

Οι αστυνομικές έρευνες επικεντρώνονται σε περιοχές όπως Ξυλόκαστρο, Κόρινθος, Κιάτο, Βόλο, Αθήνα και Πάτρα. Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι στη μία εκ των δύο εγκληματικών οργανώσεων συμμετείχε 42χρονος μέλος της συμμορίας του καταδικασμένου σε ισόβια Παναγιώτη Βλαστού και μάλιστα το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των 216 κατηγορουμένων για συμμετοχή σε κυκλώματα εκβιαστών στα νότια προάστια της Αττικής αλλά και στην περιφέρεια.

Ο 42χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 15ετή κάθειρξη για την υπόθεση, ήταν φυγόποινος και, όπως προκύπτει από την έρευνα, συμμετείχε εκ νέου σε οργάνωση που εκβίαζε καταστηματάρχες. Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο χειροβομβίδες καθώς και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, μέλη της εν λόγω οργάνωσης φέρονται να δημιουργούσαν επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες της Β’ κυρίως κατηγορίας, επί πληρωμή.

Σε μία από τις δύο εγκληματικές ομάδες φέρεται να συμμετείχε, κατά αστυνομικές πηγές, και ένας πυγμάχος που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε πόλεμο «νονών» σε επαρχιακή πόλη.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης