Χειροπέδες σε σπείρα που εξαπατούσε μέσω τηλεφώνου - Πάνω από 2 εκατ. κέρδος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022, 15:32
Χειροπέδες σε σπείρα που εξαπατούσε μέσω τηλεφώνου - Πάνω από 2 εκατ. κέρδος

Στα χέρια της αστυνομίας είναι ο φερόμενος «εγκέφαλος» της σπείρας, που μέσω τηλεφώνου εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για έναν 28χρονο ο οποίος συνελήφθη όπως επίσης και οι υπόλοιποι τέσσερις συνεργοί του. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τριπόλεως έκαναν επιχειρήσεις σε Κόρινθο και Βοιωτία και τους εντόπισαν ενώ έγιναν και κατ’ οίκον έρευνες. Η σπείρα φαίνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών, να έχει πραγματοποιήσει 85 απάτες με κέρδη που ξεπερνούν τα δυο εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, «ως κύριοι τρόποι δράσης τους ήταν: 

  • η αναζήτηση και ο εντοπισμός, μέσω διαδικτύου, καταλυμάτων και δωματίων προς ενοικίαση, 
  • η τηλεφωνική επικοινωνία με ιατρούς, προκειμένου να εξεταστούν έναντι υποτιθέμενης αμοιβής
  • και η τηλεφωνική και διαδικτυακή επικοινωνία με πωλητές, όπου συστήνονταν ως υποψήφιοι αγοραστές, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την αγορά των προϊόντων τους».

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα της άμεσης καταβολής των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό των θυμάτων, αποσπούσαν τεχνηέντως τα απαραίτητα στοιχεία όπως όνομα χρήστη, προσωπικούς κωδικούς, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, κωδικούς επιβεβαίωσης συναλλαγής. Έχοντας πλέον αποκτήσει πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή των θυμάτων μετέφεραν χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς προσώπων που ήταν συνεργοί τους ή τους είχαν στρατολογήσει (money mules). Τα «πλοκάμια» της σπείρας είχαν απλωθεί σε όλη την Ελλάδα καθώς τα θύματα είναι από διαφορετικές περιοχές. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα ενώ αναζητούνται ακόμη δύο άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022, 15:49