Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Μωσαϊκό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τέσσερις άνδρες, ηλικίας 42, 22, 21 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή λαθραίου καπνού, παράνομη οπλοκατοχή και κλοπές.

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα δύο άτομα, ηλικίας 28 και 17 ετών, οι οποίοι δε συνελήφθησαν και κατηγορούνται για κλοπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι Αρχές στο σπίτι τους εντόπισαν, μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν:

– 14 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,20 έως 3,10 μέτρων, από τα οποία τα 3 ήταν κορφολογημένα
κλώνους ακατέργαστης κάνναβης σε κατάσταση αποξήρανσης, συνολικού βάρους 486 γραμμαρίων

– μία νάιλον συσκευασία με καπνό, βάρους 430 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– ένα κυνηγετικό όπλο

– έξι κυνηγετικά φυσίγγια

– 23 εξαρτήματα δίκυκλων οχημάτων

-έναν σκελετό δικύκλου με παραποιημένο αριθμό πλαισίου

– τρεις μπαταρίες οχημάτων

– ένα ηλεκτρικό εργαλείο

– μία ηλεκτρονική συσκευή

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης τους δύο δράστες, ηλικίας 42 και 28 ετών, να κατέχουν δύο μοτοσικλέτες, τις οποίες, όπως προέκυψε, είχε κλέψει ο 17χρονος, το 2010 και στις 19 Οκτωβρίου 2014, από τον Ίασμο Ροδόπης και τη Χρυσούπολη Καβάλας, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος, την 1η Σεπτεμβρίου 2014, διέφυγε από το Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και έκτοτε αναζητείται.

Επίσης, οι δύο δράστες, ηλικίας 21 και 19 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για διακεκριμένες κλοπές και ο 42χρονος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης