Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου για υπόθεση χρηματισμού δύο αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία μετά τη βεβαίωση παράβασης για παράνομη εργασία μεταναστών, ο πρώτος από τους αξιωματικούς απαίτησε χρηματικό ποσό ύψους 10.000 ευρώ για να τον βοηθήσει να μειωθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, αρχικά την 23-9-2019 παραδόθηκε μέρος του ποσού, ενώ την Τρίτη, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης, παραδόθηκε άλλο ένα μέρος του ποσού σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του συγκεκριμένου αξιωματικού και κατασχέθηκαν.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος, ενώ σε βάρος του δεύτερου η δικογραφία αφορά στα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε δωροληψία υπαλλήλου και της υπόθαλψης.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είπαν οι αξιωματικοί 

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, κατά την επαφή τους, ο πρώτος αστυνομικός φέρεται να είπε στον καταγγέλλοντα επιχειρηματία: «Σε καθάρισα, δεν θα γίνει τίποτα. Τα κράτησα όλα εδώ, δεν έστειλα τίποτα πουθενά. Μόνο ένα ποινικό δικαστήριο θα γίνει και από εκεί θα απαλλαγείς πολύ εύκολα. Έτσι όπως σε καθάρισα, πρέπει να κάνεις εικόνισμα με τη φωτογραφία μου. Από τη δική μου υπηρεσία δεν θα σε ξαναενοχλήσει κανείς».

Από τη μεριά του, ο δεύτερος αστυνομικός, τη στιγμή της σύλληψής του, φέρεται να είπε: «Τι μου έκανες ρε αστυνόμε, όχι ρε αστυνόμε».

Ο δεύτερος αστυνομικός αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι αγνοούσε οποιαδήποτε χρηματική συναλλαγή. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης