Συνολικά 25 διαρρήξεις σε σούπερ μάρκετ της Αττικής εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Για τις διαρρήξεις σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που είχαν ρημάξει σούπερ μάρκετ σε Πειραιά, Κορυδαλλό, Αιγάλεω, Νίκαια, Παγκράτι, Ταύρο, Αμπελόκηπους, Πετρούπολη, Πέραμα, Χαϊδάρι, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Νέο Φάληρο και Ίλιον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατηγορούμενοι, συνελήφθησαν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στον Πειραιά από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όταν έσπασαν τη βιτρίνα και μπήκαν σε κατάστημα, από όπου αφαίρεσαν διάφορα είδη, κυρίως φιάλες ποτών, συνολικής αξίας 1.464 ευρώ.

Οι προαναφερόμενοι έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί κατά το παρελθόν περίπου 50 φορές για σωρεία υποθέσεων, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας.

Τα μέλη της ομάδας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προσέγγιζαν σούπερ μάρκετ, βραδινές, μεταμεσονύκτιες ή πρώτες πρωινές ώρες, και εισέρχονταν στο εσωτερικό τους παραβιάζοντας την είσοδο ή θρυμματίζοντας τη βιτρίνα των καταστημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια αφαιρούσαν κυρίως φιάλες αλκοολούχων ποτών, τις οποίες μετέφεραν με υφασμάτινες τσάντες, αθλητικούς σάκους, νάιλον σακούλες απορριμμάτων, ακόμα και σε σάκους μεταφοράς οικοδομικών υλικών.

Από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προέκυψε ότι η δράση της εγκληματικής ομάδας προσδιορίζεται από τον Νοέμβριο του 2019.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Διαβάστε επίσης: Στη φάκα οι “ποντικοί” των σούπερ μάρκετ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης