Χλίδα και πολυτέλεια για το κύκλωμα που έκλεβε αυτοκίνητα

Χλίδα και πολυτέλεια για το κύκλωμα που έκλεβε αυτοκίνητα
Περισσότερες από 500 κλοπές αυτοκινήτων εκτιμά η αστυνομία ότι έκανε το μεγαλύτερο κύκλωμα κλοπών οχημάτων στη χώρα που εξαρθρώθηκε με 12 συλλήψεις Ελλήνων.

Σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε στις 12 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή 150 αστυνομικών συνελήφθησαν οι τρεις αρχηγοί και ακόμα εννέα συνεργοί τους.

Τα μέλη της ομάδας, τα τελευταία πέντε χρόνια έκαναν κλοπές λαμβάνοντας παραγγελίες για την αφαίρεση συγκεκριμένων μοντέλων τα οποία κατέληγαν σε συνεργείο 41χρονου στην Αθήνα, το οποίο μάλιστα φερόταν να είναι εξουσιοδοτημένο γνωστής εταιρείας αυτοκινήτων.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην κατάσχεση 20 κλεμμένων αυτοκινήτων, 12 λαπ τοπ και 150 εγκεφάλων οχημάτων με ειδικό λογισμικό παραβίασης immobilizer αξίας 120.000 ευρώ ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 22 κλοπές οχημάτων.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στο κύκλωμα συμμετείχαν ένας κλειδαράς ο οποίος κατάφερε να φτιάχνει κλειδιά με τα οποία άνοιγαν αυτοκίνητα χωρίς να τα παραβιάζουν. Η οργάνωση είχε δράση σε Αθήνα, Κρήτη και Πελοπόννησο από το 2012.

Τα μέλη του κυκλώματος παρότι εμφανίζονταν στις φορολογικές τους δηλώσεις ως άνεργοι έκαναν χλιδάτη ζωή κάνοντας φανερή την οικονομική τους ευμάρεια.

Δύο ακόμη άτομα, τα οποία διαθέτουν κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων, αναζητούνται για την υπόθεση.

Τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης έκαναν πολυτελή ζωή, ενώ κάποιοι εξ αυτών «έσπρωχναν» και ναρκωτικά. Η αστυνομία εντόπισε πέντε κιλά κάνναβη και 143 γραμμάρια κοκαΐνης.

Οι κώδικες επικοινωνίας της οργάνωσης

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα αλλά και συγκεκριμένες λέξεις για να επικοινωνούν μεταξύ τους.  Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ανέφεραν ότι πήγαιναν να κάνουν μια κλοπή έλεγαν ότι πάμε βόλτα ή πάμε για ποτό.

Τα κλειδιά των οχημάτων τα ονόμαζαν «πατατάκια», τους υπολογιστές που χρησιμοποιούσαν τους αποκαλούσαν playstation, το κλεμμένο ΙΧ το αποκαλούσαν μοτέρ ή μοτεράκι ή καλάθι με δώρα και τα ναρκωτικά ταινία ή CD, ενώ το υποψήφιο θύμα το προσφωνούσαν «φίλο».

Ράμπο, Καλαματιανός, κοντός, μπίλιας, παπί και παπάκι ήταν κάποια από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν μεταξύ τους.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017, 16:35