Εικόνες που θυμίζουν περιοχή τριτοκοσμικής χώρας παρουσιάζουν οι δρόμοι μίας από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Αττικής, του Πόρτο Ράφτη.

Σωροί από σκουπίδια γύρω από ξεχειλισμένους κάδους, και κοπάδια από αδέσποτα σκυλιά και γάτες που ξεσκίζουν τους πλαστικούς σάκους για να βρουν υπολείμματα τροφών, είναι καθημερινό φαινόμενο για τους κατοίκους της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως καταγγέλλουν, «η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται μόνο από τους κεντρικούς δρόμους. Και εκεί όμως η απόσταση μεταξύ των κάδων είναι μεγάλη, με συνέπεια να αδειάζουν το πρωί και το μεσημέρι να ξαναγεμίζουν και οι σακούλες να κατακλύζουν τον γύρω χώρο. Στις συνεχείς οχλήσεις μας από το 2005 ο Δήμος Μαρκόπουλου απαντάει ότι θα γίνει δημοπρασία για την τοποθέτηση νέων κάδων».

Όμως στο Πόρτο Ράφτη, το οποίο διοικητικά ανήκει στο Δήμο Μαρκόπουλου, παρατηρούνται ακόμη πιο ακραίες καταστάσεις, αφού υπάρχουν περιοχές όπου τα απορρίμματα αποκομίζονται 1 ή 2 φορές την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί, οι σωροί σκουπιδιών, μαζί με σάκους που περιέχουν μπάζα και άχρηστα υλικά από τις γύρω οικοδομές, σχηματίζουν κυριολεκτικά λοφίσκους, όπου εκτός από τα αδέσποτα ζώα, αποτελούν παράδεισο για τα κουνούπια και τις μύγες, αλλά και για τα φίδια που αφθονούν στην περιοχή.

«Έχουμε την ατυχία να υπάρχει μία δημοτική Αρχή που δεν μπορεί να προσφέρει στους δημότες της τα αυτονόητα. Φυσικά ούτε λόγος για διάνοιξη δρόμων, ασφαλτοστρώσεις, πεζόδρομους, πεζοδρόμια, πλατείες, χώρους πράσινου, χώρους άθλησης, παιδικούς σταθμούς κλπ, τα οποία όταν δεν λείπουν είναι ανεπαρκή», λέει  με αγανάκτηση κάτοικος της περιοχής Αγ. Μαρίνα.

Η ίδια προχειρότητα παρατηρείται και στο πρόγραμμα των μπλε κάδων ανακύκλωσης. Βλέπουμε κάδους που έχουν μέρες να αδειάσουν, περιοχές ολόκληρες να μην έχουν κάδους και όπου υπάρχουν να είναι πολύ λίγοι. Οι άνθρωποι, μην έχοντας που να ρίξουν τα σκουπίδια, τα πετάνε στους μπλε κάδους με αποτέλεσμα να γεμίζουν και αυτοί.

«Φυσικά τα δημοτικά τέλη τα εισπράττουν κανονικά. Μάλιστα, έχουν προσθέσει στα τετραγωνικά μέτρα κάθε κατοικίας και τους κοινόχρηστους χώρους για να αυξήσουν τις εισπράξεις τους», λέει με πίκρα ο καταγγέλλων.

(Πρώτη ενημέρωση 13 Ιουνίου 2009, 17:31)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης