Εξακολουθεί να βυθίζεται το χωριό Ροπωτό Τρικάλων, μετά τη μεγάλη κατολίσθηση που το έπληξε στα 2012.

​Το Ροπωτό αποτελεί πλέον χωριό… φάντασμα στην Κεντρική Ελλάδα, αφού οι κάτοικοί του υποχρεώθηκαν να το εγκαταλείψουν λόγω των συνεχιζόμενων κατολισθήσεων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Την παλιά ιστορία ανασύρει ρεπορτάζ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται στο RT.com. Όπως σχολιάζει, «εκτός από το μέγεθος της φυσικής καταστροφής, εμφανής είναι η έλλειψη του κρατικού ενδιαφέροντος για την κάποτε όλο ζωή κοινότητα».
Το Ροπωτό αποτελεί πλέον χωριό… φάντασμα στην Κεντρική Ελλάδα, αφού οι κάτοικοί του υποχρεώθηκαν να το εγκαταλείψουν λόγω των συνεχιζόμενων κατολισθήσεων. Πολλά από τα κτίσματα του οικισμού έχουν ήδη καταρρεύσει εντελώς, ενώ άλλα έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση.

«Μας έχουν εγκαταλείψει»

Περισσότερες από 300 οικογένειες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, όταν άρχισε η γη να χάνεται κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια τους. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το RT, οι κάτοικοι του χωριού ακόμη περιμένουν να λάβουν κάποια οικονομική αποζημίωση ή να αντιληφθούν την κυβερνητική μέριμνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το χωριό μας πλέον δεν υπάρχει αφού δεν μπορούμε να ζήσουμε εκεί» ανέφερε ένας από τους ανθρώπους που διέμεναν εκεί, προσθέτοντας ότι «δεν έχει γίνει κάποιο έργο ώστε να αποστραγγιστούν τα υπόγεια ύδατα που προκαλούν την κατολίσθηση του εδάφους». Όπως υποστήριξε, οι κάτοικοι έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους.

«Χωριά που κάποιοι από τους κατοίκους εξακολουθούν να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ παρά το γεγονός ότι τα σπίτια τους έχουν καταστεί ακατοίκητα» είπε.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης