Χωρίς αρχαιοφύλακες οι εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014, 16:06
Χωρίς αρχαιοφύλακες οι εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου
Στον αέρα βρίσκονται οι εκδηλώσεις που παραδοσιακά διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στην αυγουστιάτικη πανσέληνο (10/8), καθώς τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Μουσείων αποφάσισαν να μη συμμετέχουν σε εκδηλώσεις εκτός ωραρίου αμισθί.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση αναφέρει πως «οι αρχαιοφύλακες το 2010 αποφάσισαν να προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους κατά την βραδιά της αυγουστιάτικης πανσελήνου, με την υπόσχεση εκ μέρους του υπουργείο Πολιτισμού ότι θα έλυνε το θέμα της αμοιβής τους. Από τότε έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και το θέμα της αποζημίωσής τους δεν έχει βρει λύση».

«Η αδυναμία της πολιτείας να βρει λύση, έχει σαν αποτέλεσμα και το κράτος να χάνει έσοδα και οι εργαζόμενοι να μην αποζημιώνονται για την εργασία τους. Με δεδομένα τα προαναφερθέντα, οι αρχαιοφύλακες αποφάσισαν να μη συμμετέχουν σε εκδηλώσεις εκτός ωραρίου, αρχής γενομένης από την φετινή βραδιά της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Ως εκ τούτου, η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τις εκδηλώσεις της πανσελήνου είναι χωρίς την σύμφωνη γνώμη των αρχαιοφυλάκων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: naftemporiki

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014, 16:08