Χωρίς έργα οι δρόμοι το τριήμερο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010, 16:15
Χωρίς έργα οι δρόμοι το τριήμερο
Την αναστολή των εργασιών για την αναβάθμιση τμημάτων της ΠΑΘΕ, από το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου έως και την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε το Yπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε όλες τις λωρίδες, εκτός ορισμένων τμημάτων, όπου η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) θα είναι αποκλεισμένη.
Στόχος του υπουργείου είναι να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα η κίνηση κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ειδικότερα:

• Αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε. Τμήμα Μεταμόρφωση (Αττικής) - Σκάρφεια.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στην περιοχή της Υλίκης, όπου θα διατίθενται δύο λωρίδες στην κατεύθυνση αιχμής. Η κυκλοφορία προς Λαμία, από Παρασκευή μεσημέρι, έως Καθαρή Δευτέρα πρωί, στις ώρες αιχμής θα γίνεται με διαχωρισμένες τις λωρίδες κυκλοφορίας, χρησιμοποιώντας λωρίδα κυκλοφορίας εντός του εργοταξιακού χώρου.

• Αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε. Τμήμα Ελευσίνα - Κόρινθος.

Δεν θα διατίθεται η ΛΕΑ στην περιοχή του κόμβου Νέας Περάμου και στην περιοχή της Κινέττας. Η κυκλοφορία στις περιοχές αυτές στην κατεύθυνση προς Κόρινθο θα γίνεται σε τρεις λωρίδες περιορισμένου πλάτους.

• Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Πάτρα.

Στο τμήμα όπου διανοίγονται νέες σήραγγες ή κατασκευάζονται νέες γέφυρες, δηλαδή στις περιοχές Δερβενίου, Καλαβρύτων, Ζαχλωρίτικων, Αιγίου, Παναγοπούλας και Αγ. Βασιλείου θα διατίθεται μόνο μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Σε μικρότερα τμήματα λόγω της προόδου των εργασιών θα υπάρχει τοπικός αποκλεισμός της ΛΕΑ.

• Παράκαμψη Πατρών.

Η κυκλοφορία σε μήκος περίπου τριών χιλιομέτρων θα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις, λόγω αποκλεισμού της αριστερής λωρίδας για εκτέλεση εργασιών στην κεντρική νησίδα.

• Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη.

Στην κατεύθυνση προς Τρίπολη θα διατίθεται μόνο μία λωρίδα, στον κόμβο Νεμέας, για μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου, λόγω εργασιών αντικατάστασης ασφαλτοταπήτων και για περίπου δύο χιλιόμετρα στο ύψος του 43ου χλμ.

Από το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου θα εντατικοποιηθούν οι εργασίες στην περιοχή της Υλίκης και στους σταθμούς διοδίων Ελευσίνας και Ισθμού, προκειμένου την περίοδο του Πάσχα η κυκλοφορία να διεξαχθεί με καλύτερες συνθήκες.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010, 16:41