Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι γιατροί πανελλαδικά, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις», που έχει κατατεθεί στη Βουλή, ζητώντας την απόσυρσή του.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου σήμερα των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς και ενώσεων γιατρών και επιστημονικού προσωπικού, ανακοινώθηκες ότι τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) προχωρά σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πανελλαδικά από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη (1η Φεβρουαρίου) τετράωρη στάση εργασίας από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ., προκειμένου να συμμετάσχουν στην παν- ιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 10:00 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Στάθης Τσούκαλης ανέφερε, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «μειώνει ποιοτικά και ποσοτικά τις υπηρεσίες υγείας και παραβιάζει σε βαθμό κατάργησης τις συλλογικές συμβάσεις». Αν ψηφιστεί πρόσθεσε τότε οι νοσοκομειακοί γιατροί θα κάνουν μόνο τις νόμιμες εφημερίες (4-6 το μήνα) και δεν θα δεχτούν να εργαστούν παραπάνω.

Οι ενώσεις των γιατρών το Σάββατο 29 Ιανουαρίου έχουν προγραμματίσει παν- ιατρική συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στο ξενοδοχείο President, προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης