Μπορεί να ήρθε ο νέος χρόνος, όμως τα προβλήματα στη Σκιάθο παραμένουν τα ίδια και χειρότερα με πέρυσι. Την περασμένη Πέμπτη, αλλά και σήμερα μετά τις 15:00, στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου εφημερεύουν… ο οδηγός του ασθενοφόρου και η καθαρίστρια. Γιατροί δεν υπάρχουν!

Μόλις ολοκληρώνεται η πρωινή βάρδια, μετά τις 20 κάθε μήνα, οι κάτοικοι μένουν χωρίς την απαραίτητη έστω στοιχειώδη νοσηλεία. Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα. Το καλοκαίρι, οι ελλείψεις οδηγών ανάγκασαν έναν αντιδήμαρχο να πάρει το τιμόνι του ασθενοφόρου, ενώ από τον περασμένο Νοέμβριο το Κέντρο Υγείας είναι χωρίς γιατρούς τις περισσότερες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Αριστείδης Ζαχαρόπουλος, εξηγεί: «Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου αντιμετωπίζει πάλι προβλήματα. Έστειλα από την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου μια επικουρική γιατρό, για να βοηθήσει την κατάσταση και να καλυφθεί το κενό. Όμως, αυτό δεν έγινε. Το πρόγραμμα των εφημεριών που βγαίνει στο Κέντρο Υγείας δεν είναι εκτεταμένο και μένει χωρίς εφημερεύοντες ιατρούς. Μόλις ειδοποιήθηκα για το χθεσινό περιστατικό (της Πέμπτης), ζήτησα να βρεθούν οι γιατροί και να γίνει υποστήριξη του Κέντρου Υγείας εκ των ενόντων» σημείωσε ο κ. Ζαχαρόπουλος.

Ο ίδιος σχολίασε πως η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου είναι «εκτός ελέγχου» και πως τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί σε ό,τι αφορά σε μετακίνηση προσωπικού από το Νοσοκομείο Βόλου προς τη Σκιάθο. Αυτή τη στιγμή, στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου υπηρετούν ένας γενικός ιατρός, ο οποίος εκτελεί χρέη διευθυντή, ένας οδοντίατρος, μία επιμελήτρια, ένας παιδίατρος και δύο αγροτικοί ιατροί.

Οι εφημερίες συνήθως υλοποιούνται το πρώτο 20ήμερο κάθε μήνα, με αποτέλεσμα οι τελευταίες περίπου δέκα ημέρες να μένουν σχεδόν ακάλυπτες από γιατρούς. Οι κάτοικοι δηλώνουν απελπισμένοι αλλά και εξοργισμένοι με αυτή την κατάσταση. Η εναλλακτική λύση για επίσκεψη σε κάποιο ιδιώτη γιατρό κοστίζει ακριβά και καθίσταται απαγορευτική για τους περισσότερους κατοίκους του νησιού και κυρίως για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ηλικιωμένους, οι οποίοι ζητούν άμεση λύση του προβλήματός τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: taxydromos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης