Χωρίς λεωφορεία θα παραμείνει και το Σαββατοκύριακο η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας.

Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του Οργανισμού να εξασφαλίσει δανειοδότηση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, η Εθνική τράπεζα δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως, με αποτέλεσμα να στενεύουν τα περιθώρια εξεύρεσης λύσης πριν το σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης καθώς και τους φορείς του νομού ότι η αδιαφορία και η αδράνεια των υπευθύνων για εξεύρεση λύσης, μας αναγκάζει σε συνέχιση των κινητοποιήσεών μας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων .

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προσθέτουν επίσης: “Επανειλημμένες φορές έχουμε επιδείξει καλή διάθεση και υπομονή με συνεχείς αναβολές των κινητοποιήσεών μας προς αποφυγή της ταλαιπωρίας της πόλης και του επιβατικού κοινού. Δυστυχώς οι προειδοποιήσεις μας αγνοήθηκαν από αυτούς που έχουν την ευθύνη και τη δυνατότητα να αποτρέψουν την εκ νέου ταλαιπωρία των πολιτών”.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ έχει ζητήσει επίσης από το αρμόδιο υπουργείο προείσπραξη της αντισταθμιστικής καταβολής του Ιουνίου, ύψους 4 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή του μισθού Απριλίου στους εργαζόμενους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει θετική απάντηση επί του θέματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτά τα δεδομένα, η πόλη θα συμπληρώσει μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς αστική συγκοινωνία.

Να σημειωθεί ότι αν δεν βρεθεί άμεσα λύση είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα υπάρχει αλλαγή του σκηνικού πριν την Δευτέρα.

«Αν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη τη Δευτέρα, θα συνεδριάσουμε και θα αποφασίσουμε ανάλογα τις εξελίξεις», τόνισε στο thestival.gr ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης