Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επιδημικό κύμα της γρίπης στη χώρα μας, με την ανάγκη για εξεύρεση κλινών να αυξάνεται επιτακτικά.

Μέσα σε μια εβδομάδα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των επιπλοκών της γρίπης, ενώ ένας από αυτούς έσβησε περιμένοντας να εισαχθεί στην Εντατική. Συνολικά, τέσσερις άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό της γρίπης μέσα στο 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, 21 ασθενείς εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των σοβαρών περιστατικών σε 36.

Την ίδια ώρα το ΕΣΥ προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες σε περίπου 150 κλίνες λιγότερες από αυτές που προβλέπονται λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό. Οι οργανικές θέσεις αναφέρουν 701 κλίνες ΜΕΘ αλλά ουσιαστικά λειτουργούν οι 555. Στην Αττική, λειτουργούν 231 κλίνες ενώ ακόμα 24 παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, κυρίως εξειδικευμένου νοσηλευτικού.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, κατέληξε η τρίτη ασθενής που περίμενε για κρεβάτι ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πέθανε δυστυχώς και ο τρίτος ασθενής γυναίκα 67 ετών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου που περίμενε σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ 15 ημέρες. Επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας των 150 κλινών ΜΕΘ που είναι εξοπλισμένες και δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Κρίμα!!!» ανέφερε η ΠΟΕΔΗΝ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης