Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μείνει χωρίς νερό η Ζάκυνθος, καθώς η ΔΕΗ είναι έτοιμη να κατεβάσει τους διακόπτες στα αντλιοστάσια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του νησιού (ΔΕΥΑΖ) λόγω του τεράστιου χρέους που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ Άκη Κοντονή, πριν από λίγες ημέρες έφτασε στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης ένα νέο πρόγραμμα διακοπής της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια από τη ΔΕΗ, σε συνέχεια της αντίστοιχης επιστολής που είχε σταλεί πριν από λίγο διάστημα. Με βάση το νέο αυτό πρόγραμμα, τα συνεργεία της ΔΕΗ θα ξεκινούσαν να κατεβάσουν τους διακόπτες από σήμερα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΔΕΗ ζητεί την αποπληρωμή του χρέους που έχει ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ αλλά και ένα ποσό της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ που δημιουργήθηκε από τη συσσώρευση των τόκων.

Η αποπληρωμή του συγκεκριμένου χρέους πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, σε 100 δόσεις.

Από τη μεριά τους, ο δήμος και η ΔΕΥΑΖ απάντησαν στο νέο τελεσίγραφο της ΔΕΗ με νέα πρόταση διακανονισμού, επιμένοντας στις 150 δόσεις. Στην επιστολή που κοινοποιούν σε μια σειρά από φορείς, όπως είναι οι εισαγγελικές αρχές, ο Συνήγορος του Πολίτη κ.ά., περιγράφεται αναλυτικά το ποσό που έχει ήδη καταβληθεί από τη ΔΕΥΑΖ προς τη ΔΕΗ καθώς και ο τρόπος ρύθμισης της οφειλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης