Την χειρότερη εικόνα των τελευταίων 50 ετών προβάλλει η πόλη του Άργους στον τομέα της καθαριότητας. Ξεκινώντας από το κέντρο παρατηρεί κανείς πως η πλατεία του Αγ. Πέτρου είναι κατάμαυρη από τα λάδια των αυτοκινήτων που την μετέτρεψαν σε χώρο στάθμευσης.

Σε χειρότερη κατάσταση βρίσκεται το πάρκο με τα παραπετάσματα των καφετεριών και τα σκουπίδια να βρίσκονται παντού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο άθλια και επικίνδυνη συνάμα είναι η περιοχή γύρω από το θεατράκι, όπου και φέτος θα στηθεί ο χριστουγεννιάτικος «διάκοσμος».

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται και η πλατεία Πλαπούτα, με την κρήνη της λεηλατημένη και τα πάρκα της κατειλημμένα από αυτοσχέδιες παράγκες, που για να τις πλησιάσεις σκοντάφτεις πάνω σε μαδέρια και χαρτόκουτα, τα οποία εναποθέτουν χωρίς να τα δένουν οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Ακόμα χειρότερα από πλευράς καθαριότητας είναι και ο χώρος της λαϊκής. Μόνο ο άνεμος απομακρύνει τα σκουπίδια από τα τσαντίρια που στήνονται έως ότου νέα σκουπίδια να τα αναπληρώσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις συνοικίες έχει να εμφανιστεί οδοκαθαριστής για πάνω από 20 χρόνια. Τα σκουπίδια μόνο με τον άνεμο και τη βροχή καταλήγουν σε κεντρικούς δρόμους απ’ όπου περνούν οδοκαθαριστές.

Για την τραγική αυτή κατάσταση δεν ευθύνονται μόνο οι διαφημίσεις που ρίχνονται στα πλατύσκαλα των εισόδων, τα οποία καταλήγουν στον δρόμο, αλλά και η έλλειψη οδοκαθαριστών, όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος για την καθαριότητα, Θ. Δεληγιάννης κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Άργους.

Σύμφωνα με τον κ. Δεληγιάννη, αυτήν τη στιγμή ο δήμος έχει μόλις 12 άτομα προσωπικό στην καθαριότητα, αφού επτά συνταξιοδοτήθηκαν τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, τρεις είναι ασθενείς και ένας στη φυλακή!

Όπως υποστήριξε ο αντιδήμαρχος, η μόνη λύση είναι η ανάθεση εργασίας σε συνεργείο καθαρισμού, αν και κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.

Στην πρόταση αυτή αντέδρασε έντονα κα η μειοψηφία, που ισχυρίστηκε ότι ο δήμος θα έπρεπε να προγραμματίσει προσλήψεις αντί να αναθέτει σε ιδιώτη την καθαριότητα αλλά και ο κ. Καραμάνος πρώην αντιδήμαρχος με αντικείμενο την καθαριότητα.

Πηγή: isthmos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης