Χωρίς πλοίο την Αποκριά οι Βόρειες Σποράδες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012, 16:46
Χωρίς πλοίο την Αποκριά οι Βόρειες Σποράδες
Δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού- οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σαντορίνη», την Κυριακή της Αποκριάς, για τις Βόρειες Σποράδες.

Αίτημα της πλοιοκτήτριας εταιρείας βρήκε ευήκοον ους στα λιμεναρχεία των νησιών, που εκτίμησαν ότι η επιβατική κίνηση είναι μικρή και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοίνωσε την αναστολή του καθιερωμένου δρομολογίου, που ξεκινά στις 09.00 το πρωί από το λιμάνι του Βόλου.

Ωστόσο, η απόφαση ελήφθη ερήμην των δημάρχων των τριών νησιών και εν αγνοία των τοπικών κοινωνιών, που στο άκουσμα της είδησης αντιδρούν στον διήμερο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό τους.

Όπως είναι γνωστό, το δρομολόγιο του Σαββάτου έχει καταργηθεί για τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Αυτό συνεπάγεται ότι για το τριήμερο της Αποκριάς, όσοι θελήσουν να ταξιδέψουν προς Σποράδες ή το αντίστροφο θα πρέπει είτε να επιλέξουν το flying cat είτε να ταξιδέψουν από την Παρασκευή.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα αντιμετωπίζει η Αλόννησος, ο πιο απομακρυσμένος προορισμός των Βορείων Σποράδων. Το νησί εξυπηρετείται μόλις από τρία δρομολόγια του επιβατικού πλοίου κάθε εβδομάδα. Δρομολόγια γίνονται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή. Αύριο, χάνουν και το τρίτο δρομολόγιο της εβδομάδας.

Πηγή: Ελευθερία
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012, 16:46