Χωρίς τρένα και προαστιακό το Πάσχα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013, 10:00
Χωρίς τρένα και προαστιακό το Πάσχα
Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα στο εθνικό δίκτυο αλλά και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Τα σωματεία των εργαζομένων σε προαστιακό και ΟΣΕ πραγματοποιούν στάση εργασίας το Μ. Σάββατο από τις 18.00 έως τις 24.00, 24ωρη απεργία την Κυριακή του Πάσχα και στάση εργασίας από τα μεσάνυχτα της 5ης Μαΐου έως τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα.

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών. Κανονικά, όμως, τις ημέρες αυτές θα γίνονται τα δρομολόγια των τουριστικών και εκδρομικών αμαξοστοιχιών.

Με προβλήματα καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα κινείται το μετρό, καθώς οι συρμοί θα τερματίζουν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν θα συνεχίζουν έως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα των εργαζομένων είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και όχι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και η κατάργηση της διπλής παρακράτησης του 25% των αποδοχών τους.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013, 10:52