Σοβαρότατο πρόβλημα χρηματοδότησης αντιμετωπίζουν πολλές υπηρεσίες πρόνοιας και κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ οι συνέπειες από τα «στεγνά» κρατικά ταμεία είναι έκδηλες και στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση σε πολλές φυλακές να έχει «παγώσει».

Στις φυλακές Κορίνθου, οι κρατούμενοι, μετά τη διακοπή της τροφοδοσίας από το γειτονικό στρατόπεδο της πόλης, βρέθηκαν κυριολεκτικά χωρίς τρόφιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία πρώτη λύση έδωσε η τοπική κοινωνία, με κατοίκους να συγκεντρώνουν τρόφιμα, όπως ρύζι, μακαρόνια, κατεψυγμένο κρέας και αυγά.

Προβλήματα στη σίτιση των κρατουμένων έχουν αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα τα σωφρονιστικά καταστήματα σε Πάτρα και Αλικαρνασσό. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Φεβρουάριο, οι κρατούμενοι στα δύο σωφρονιστικά καταστήματα είχαν ισχυριστεί ότι το πρόβλημα οφείλεται στην έλλειψη προμηθειών, ενώ το υπουργείο από την πλευρά του υποστήριζε ότι και τα δύο καταστήματα έχουν επάρκεια τροφίμων, αλλά οι κρατούμενοι που ήταν επιφορτισμένοι αρνούνταν να παρασκευάσουν φαγητό, απέχοντας από την εργασία τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι κρατούμενοι που δεν είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τρόφιμα από το κυλικείο των φυλακών παρέμειναν δίχως φαγητό επί σειρά ημερών…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης