Ξεκίνησε η εξεταστική περίοδος χωρίς βιβλία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και η Πρυτανεία «ποιεί τη νήσσαν». Από τους 200 φοιτητές μόνο οι 60 κατάφεραν να προμηθευτούν συγγράμματα στο μάθημα της «Ψυχολογίας της Σκέψης». Σημαντικές είναι οι ελλείψεις στα «Αρχαία», στο μάθημα της «Λογικής» και στη «Νεοελληνική Λογοτεχνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο σύστημα παραλαβής συγγραμμάτων που για πρώτη φορά λειτούργησε στα πανεπιστήμια φαίνεται ότι δεν ευδοκίμησε. Μέχρι τώρα, οι φοιτητές έπαιρναν τα βιβλία τους απ’ ευθείας από τα γραφεία των καθηγητών. Με το νέο σύστημα που τέθηκε σε εφαρμογή το Νοέμβριο έπρεπε να κάνουν αίτηση στη γραμματεία της σχολής τους και να τα προμηθευτούν από συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία.

Δύο μήνες μετά και ενώ ξεκίνησε η εξεταστική περίοδος υπάρχει τεράστια έλλειψη βιβλίων. Φοιτήτρια του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών στο Ρέθυμνο μιλάει στη zougla.gr και καταγγέλλει ότι σήμερα θα εξεταστεί στα Αρχαία, αλλά δεν μπορεί να διαβάσει, αφού δεν έχει βιβλίο.

Ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιωσήφ Παπαματθαιάκης, υποστηρίζει ότι «η διαδικασία μπορεί να είναι γραφειοκρατική και χρονοβόρα αλλά το Πανεπιστήμιο έχει εξασφαλίσει τα συγγράμματα για όλους τους φοιτητές». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης