Χωρίς χημειοθεραπείες κινδυνεύουν να μείνουν οι καρκινοπαθείς στο «Θεαγένειο»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016, 08:07
Χωρίς χημειοθεραπείες κινδυνεύουν να μείνουν οι καρκινοπαθείς στο «Θεαγένειο»
Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς χημειοθεραπείες θα βρεθούν οι καρκινοπαθείς, στην περίπτωση που οι νοσηλευτές του «Θεαγενείου» αρνηθούν να εκτελέσουν τις εργασίες παρασκευής και διάλυσης των κυτταροστατικών χημειοθεραπευτικών φαρμάκων.

Όπως επισημαίνει ο διοικητής του «Θεαγενείου» Θεόδωρος Ρεβενάκης, η τυχόν άρνηση των νοσηλευτών να εκτελέσουν τα συγκεκριμένα καθήκοντα θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία του νοσοκομείου να εκτελεί χημειοθεραπείες, με άμεση επίπτωση στην υγεία των ασθενών.

Το Σωματείο Εργαζομένων του «Θεαγενείου», σε εξώδικη διαμαρτυρία που έστειλε προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, καλεί τον διοικητή να ανακαλέσει την «εντολή της παράνομης συμμετοχής των νοσηλευτών στη διαδικασία της παρασκευής των κυτταροστατικών φαρμάκων» και του ζητεί να προχωρήσει άμεσα στη λειτουργία Μονάδας Κεντρικής Διάλυσης των κυτταροστατικών.

Ο κ. Ρεβενάκης, απαντώντας στο εξώδικο, επισημαίνει ότι στο νοσοκομείο είχε συσταθεί επιτροπή με στόχο τον συντονισμό της Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Φαρμάκων, η οποία συνέταξε πόρισμα, διά του οποίου εισηγείται τρόπους επίλυσης του ζητήματος των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών. Επιπλέον, τονίζει ότι το Δ.Σ. του νοσοκομείου, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας, αποφάσισε ομόφωνα τη διαμόρφωση πρότασης για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από κονδύλια του Αντικαρκινικού Εράνου, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την προμήθεια ρομποτικού συστήματος διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων.

Πηγή:seleo.gr

Διαβάστε επίσης:
Καταγγελίες καρκινοπαθών για ελλείψεις στο «Θεαγένειο»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016, 08:16