Μακριά ο ένας από τον άλλο βρίσκονται, από το πρωί, ο Αλκέτ Ριζάι και η φίλη του Σούλα Μητροπία, καθώς το ζευγάρι -από τα κρατητήρια της Γ.Α.Δ.Α. και μετά- πήρε διαφορετική πορεία.

Η Σούλα ΜητροπίαΗ Σούλα οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο διαβόητος βαρυποινίτης, οδηγήθηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στα Γρεβενά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον 35χρονο συνόδευε ισχυρή αστυνομική δύναμη αλλά και ομάδα των Ε.Κ.Α.Μ.

Στα Γρεβενά κρατείται από το περασμένο καλοκαίρι και ο μεγαλοεργολάβος Γιώργος Τρομπούκης, ο οποίος κατηγορείται ότι ανέλαβε να «ξεπλύνει» σημαντικό μέρος από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Η Σούλα, που αρνείται πεισματικά πως ήταν εκείνη που ως «Αλεξάντροβα» νοίκιασε το ελικόπτερο της μεγάλης φυγής, επιφυλάχθηκε να απολογηθεί και στον ανακριτή, καθώς στη δικογραφία προστίθενται συνεχώς και νέα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αιχμηρός ήταν ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, δηλώνοντας στη zougla.gr ότι:

«Μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση και δυσφορία η καθημερινή εισροή πολλών νέων εγγράφων, ακόμη και την προηγούμενη ημέρα της προγραμματισμένης απολογίας των εντολέων μου στον ανακριτή. Το θεωρώ απαράδεκτο διότι αυτό φαλκιδεύει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων. Υπo αυτές τις συνθήκες φυσικά η Ασπασία Μητροπία δεν ήταν δυνατόν να απολογηθεί, αλλά θα δώσει εξηγήσεις στο επόμενο στάδιο της προδικασίας. Ελπίζω οι εντολείς μου να κριθούν με νηφαλιότητα και όχι με το επικοινωνιακό φορτίο της εντυπωσιακής απόδρασης του Αλκέτ Ριζάι».

Αποτυπώματα της κατηγορουμένης δεν ανιχνεύτηκαν στο ελικόπτερο της απόδρασης. Στο κλεμμένο αυτοκίνητο, όμως, που χρησιμοποιήθηκε για να φθάσει η γυναίκα στο πρόχειρο ελικοδρόμιο της Ιτέας, προκειμένου να επιβιβαστεί στο ελικόπτερο, βρέθηκε ένα δακτυλικό της αποτύπωμα. Αυτό, όμως, -σύμφωνα με την υπεράσπιση- ήταν σε κινητό αντικείμενο και πιο συγκεκριμένα στις αντιολισθητικές αλυσίδες του χιονιού.

Στις ανδρικές και γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε και το ζευγάρι των Αλβανών που διέμενε μαζί με το Ριζάι και τη Σούλα στη μονοκατοικία, στο Άνω Σούλι Γραμματικού.

Ο Χρύσανθος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος φέρεται να παραχώρησε τη θωρακισμένη Μερσεντές για τις μετακινήσεις του Αλκέτ Ριζάι, θα κρατηθεί στις φυλακές Δομοκού.

Διαβάστε επίσης:

Πίσω από τα «σίδερα» ξανά ο Ριζάι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης