Ανατρέπονται τα δεδομένα στην υπόθεση του άνδρα, ηλικίας 33 ετών, στα χέρια του οποίου εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στις 31 Αυγούστου, όταν προσπάθησε να τον τοποθετήσει τα ξημερώματα, στην οδό Ωραίας Ελένης στο κέντρο της Σπάρτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αρχή, οι διωκτικές αρχές και η κρατική ασφάλεια συνέδεσαν την ενέργεια αυτή με προηγούμενες δραστηριότητες στο Γύθειο. Τότε, είχε λεχθεί αρμοδίως πως ο εν λόγω άνδρας ανήκει στον ευρύτερο χώρο των ανιεξουσιαστών με δράση στη Λακωνία.

Νέα στοιχεία, όμως, τα οποία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, φέρουν τον 33χρονο να δραστηριοποιείται στον χώρο της ακροδεξιάς και πιο συγκεκριμένα, της Χρυσής Αυγής. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προσθέσει άλλη μία ψηφίδα στο κάδρο της δραστηριότητας μελών της Χρυσής Αυγής.

Οι πληροφορίες αυτές αναρτήθηκαν στο bloko.gr, του οποίου διαχειριστής φέρεται να είναι γνωστός αστυνομικός συντάκτης. Αμέσως μετά την ανάρτηση αυτή, υπήρξε και δεύτερη δημοσίευση η οποία ανέφερε πως η Χρυσή Αυγή απειλεί με μηνύσεις όσους κάνουν χρήση αυτών των πληροφοριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, σε επικοινωνία που είχε μαζί του η zougla.gr, ανέφερε πως ο 33χρονος δεν είχε «καμία σχέση με η Χρυσή Αυγή» και μάλιστα, χαρακτήρισε το θέμα «ανύπαρκτο» για το κόμμα του, λέγοντας πως «δεν μπορεί ο καθένας να κάνει τέτοιους συσχετισμούς».


(Φωτογραφικό υλικό από το σημείο της έκρηξης στη Σπάρτη)

Νεκρός ο εμπρηστής

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο άνδρας, ηλικίας 33 ετών, ο οποίος στις 31 Αυγούστου είχε μεταφερθεί αρχικά στο νοσοκομείο Σπάρτης και στη συνέχεια, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, κατέληξε στα τραύματά του την Τρίτη.

60 εκρηκτικά στο σπίτι του συνεργού του

Σύμφωνα με την αστυνομία, την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Σπάρτης σε συνεργασία με κλιμάκιο συναδέλφων τους από την Αθήνα έρευνα σε σπίτι συνεργού του 33χρονου. Εκεί, βρέθηκαν κάποιοι μηχανισμοί οι οποίοι αν συναρμολογηθούν συστήνουν εμπρηστικές βόμβες, όπως πυροκροτητές. Πληροφορίες τοποθετούν τον αριθμό τους σε 60.

Το αξιοπερίεργο, όμως στην υπόθεση, είναι, όπως αναφέρει και στη σχετική του ανάρτηση το blog του γνωστού αστυνομικού συντάκτη, πως ο φερόμενος ως συνεργός του 33χρονου (σ.σ. το άτομο με το οποίο είχε συνομιλίες στο κινητό τηλέφωνο και προέκυψαν από την άρση των επικοινωνιών) αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


(Φωτογραφικό υλικό από το σημείο της έκρηξης στη Σπάρτη)

Ο εκρηκτικός μηχανισμός έσκασε στα χέρια του

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στα χέρια του 33χρονου, στις 3.55 τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου, στην οδό Ωραίας Ελένης στο κέντρο της Σπάρτης, όταν ο άνδρας επιχειρούσε να τον τοποθετήσει σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Ο άνδρας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε, με πολύ σοβαρά εγκαύματα, αρχικά στο νοσοκομείο Σπάρτης και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν μέχρι και την Τρίτη σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία είχε περισυλλέξει από το σημείο της έκρηξης ένα γκαζάκι και μπαταρίες. Παράλληλα, ερευνούσε εάν η απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης συνδέεται με τους εμπρησμούς που είχαν γίνει σε ΑΤΜ τραπεζών τον Νοέμβριο του 2011 στο Γύθειο και στο Πρωτοδικείο της πόλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης