Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών που εμπλέκεται σε παράνομες υιοθεσίες και αρπαγή βρέφους.

Συνολικά τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας (δύο γυναίκες, ηλικίας 40 και 54 ετών και δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 39 ετών) συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης στην Κυψέλη για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
  • αρπαγή ανηλίκου
  • απειλή και
  • πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράβαση του Νόμου περί υιοθεσιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία αναζητείται μια 31χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία ως συνεργός των συλληφθέντων.

Πως δρούσε το κύκλωμα

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στις αρχές Φεβρουαρίου η 40χρονη άρπαξε το βρέφος μιας 38χρονης αλλοδαπής, βουλγαρικής υπηκοότητας. Το θύμα είχε εμπιστευτεί το μωρό της στη συλληφθείσα, προκειμένου να το φυλάει. Η αρπαγή έγινε μέσα στον χώρο του Γενικού Προξενείου Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε μεταβεί για να εκδώσει ταξιδιωτικό έγγραφο στο μόλις 15 ημερών βρέφος της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την αρπαγή του βρέφους, η 40χρονη το παρέδωσε στην 31χρονη συνεργό της, μετά από εντολή της 54χρονης συλληφθείσας, προκειμένου να το «πουλήσει» έναντι 6.500 ευρώ.

Λίγες ημέρες αργότερα, η 54χρονη και η 31χρονη μετέβησαν σε συμβολαιογραφικό γραφείο, όπου η 31χρονη παρουσιάστηκε ως φυσική μητέρα του βρέφους και η 54χρονη ως διερμηνέας. Εκεί υπέγραψαν ειδικό πληρεξούσιο – δήλωση παροχής συναίνεσης για υιοθεσία του ανωτέρω βρέφους από ζευγάρι Ελλήνων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι θετοί γονείς εντοπίστηκαν και το βρέφος θα παραδοθεί σύντομα στη φυσική του μητέρα.

Η φιλοξενία είχε αντίτιμο ένα… βρέφος!

Όπως προέκυψε πάλι από την έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και προέβαιναν στην οργάνωση παράνομων υιοθεσιών βρεφών.

Πριν από 10 ημέρες περίπου, η 31χρονη είχε προσεγγίσει ζεύγος αλλοδπαών από τη Βουλγαρία, που περίμενε καρτερικά τη γέννηση του παιδιού τους και αφού τους προσέφερε κατάλυμα, τους ζήτησε να της πουλήσουν το βρέφος, όταν αυτό ερχόταν στον κόσμο. Για τον ίδιο λόγο φιλοξενούσε στην κατοικία της και έτερο ζευγάρι υπηκόων Βουλγαρίας, το οποίο θα εισέπραττε 5.000 ευρώ για την πώληση του βρέφους.

Όπως διαπιστώθηκε, η 54χρονη συλληφθείσα μετέφερε κατ’ επανάληψη κυοφορούσες γυναίκες υπηκόους Βουλγαρίας με σκοπό να γεννήσουν στην Ελλάδα και στη συνέχεια να «πουλήσουν» τα βρέφη τους. Οι δύο άνδρες, μέλη της οργάνωσης, ήταν υπεύθυνοι για την «προστασία» της «επιχείρησης» και ο ρόλος τους εστιαζόταν στο να απειλούν τα «υποψήφια» ζευγάρια για να μην προχωρήσουν σε καταγγελία και αποκαλυφθεί η παράνομη δράση του κυκλώματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης