Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν βγει από τα γραφεία και βρίσκονται στον δρόμο για την επιτήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ αναφέρθηκε και στην εγκληματικότητα, η οποία λόγω κορωνοϊού είναι, όπως είπε, ανύπαρκτη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπενθύμισε πάντως ότι 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται στον Έβρο και 1.500 είναι στα νησιά, χαρακτηρίζοντας τους αστυνομικούς ως «μικρούς ήρωες». Όσοι αστυνομικοί επιστρέψουν από Έβρο και νησιά θα ενταχθούν στις διαδικασίες επιτήρησης των μέτρων, αποσαφήνισε.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Έλληνες, υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, στη συντριπτική τους πλειονότητα τηρούν του κανόνες, τους αξίζει έπαινος, είναι υποδειγματικοί στη συμπεριφορά τους. Σε γενικές γραμμές στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει συμμόρφωση στα μέτρα, διευκρίνισε, στην ύπαιθρο τα πράγματα είναι λίγο πιο χαλαρά, λόγω αγροτικών εργασιών κ.λπ.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι είναι διαρκείς, αλλά τα πρόστιμα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, και στόχος της πολιτείας δεν είναι να εισπράξει πρόστιμα, «αλλά να βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια». «Στόχος μας είναι να μείνουμε σπίτι. Ο εχθρός είναι αόρατος, ύπουλος, πολύ επιθετικός… Μέχρι να βρούμε το πραγματικό φάρμακο, το μόνο φάρμακο είναι η απομόνωση. Ας πάρουμε μια απόφαση τον επόμενο μήνα να είμαστε στα σπίτια μας» επισήμανε. 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι ποινές επιβάλλονται, καθώς τη Δευτέρα αποφασίστηκε να κλείσουν δύο λαϊκές γιατί δεν τηρήθηκαν τα μέτρα. «Υπάρχουν περαιτέρω κλιμακώσεις αν δεν τηρούνται τα μέτρα» προειδοποίησε. «Είναι κρίμα να μην τηρούμε τα μέτρα και τις αποστάσεις». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης